30 maart 2017

Heeft uw werknemer letsel als gevolg van een ongeval? Wellicht kunt u de loonkosten verhalen

Stel: Uw werknemer raakt arbeidsongeschikt en moet langdurig herstellen. Dat kan voor u, als werkgever, flink wat kosten met zich meebrengen. Als de arbeidsongeschiktheid echter het gevolg is van een ongeval, dan kunt u wellicht bepaalde kosten verhalen.

Wanneer de arbeidsongeschiktheid van de medewerker het gevolg is van een ongeval waarbij de andere partij aansprakelijk is, kan de mogelijkheid tot dit verhaalrecht ontstaan op de loonkosten en/of bedrijfsgezondheidskosten. In dat geval kan de werkgever proberen om de kosten te verhalen op (de verzekeringspartij van) de aansprakelijk gestelde. Je noemt een dergelijke situatie een regresrecht.

Wellicht denkt u, dit is voor mij niet van toepassing omdat ik mijn loonkosten kan declareren bij VFGS. Dit is niet terecht. Met ingang van het Reglement op 1 januari 2017 is een extra artikel toegevoegd waarbij u verplicht bent te melden als er een derde betrokken is bij het ontstaan van de arbeidsongeschiktheid. We zullen u dan ondersteunen bij het inzetten van een regresactie om deze kosten te verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijkgestelde.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met Lisette Buijs-Moerdijk MSc
  info@vfgs.nl
  0180-44 26 86
  06-13 14 78 68